9 kulturelle højdepunkter i Birmingham

9 kulturelle højdepunkter i Birmingham

Birmingham i West Midlands, centrale England er et hjemsted for kreativitet med museer fyldt med antikke udstillinger som blandes med en ung, ny kunstscene. Vi har samlet ni af byens kulturelle højdepunkter.

Birmingham Museum and Art Gallery

Birmingham Museum and Art Gallery er en kulturel milepæl i hjertet af byen. Dets imponerende 40 gallerier inkluderer Staffordshire Hoard (den største samling af angelsaksisk guld nogensinde fundet), en stor samling barok-kunst og mere end 42.000 objekter fra Birminghams fortid. Men museets nok største højdepunkt er samlingen af prærafaelitisk-kunst, den største offentlige samling af sin slags i verden.

Birmingham Jewellery Quarter

Bydelen Birmingham Jewellery Quarter med bygninger fra den Victorianske tid er det mest historiske smykkeområde i Storbritannien med over 250 års historie. Her findes Englands ældste juveler, Deakin & Francis, som blev grundlagt i 1786. Tag en rundtur og besøg de mange autentiske butikker hvor du kan finde håndlavede smykker. Du kan også lære mere om fremstillingen på Museum of Jewellery og benyt chancen til at kigge ind i et værksted.

Ikon Gallery
Et ikon gennem sit navn og et ikon af statur er Ikon Gallery, som blev startet af en gruppe kunstnere i 1964 er kendt for sit regelmæssige udbud af moderne kunst. Galleriet ligger i en imponerende Neo-gotisk bygning og dens samling omfatter fotografier, film, skulpturer og malerier. Gå ikke glip af Ikon Gallerys butik, Birminghams eneste specialboghandel.  

Birmingham Back to Backs

For en fantastisk, men mindre kendt attraktion i midtbyen kan man gå tilbage i tiden i husene Birmingham Back to Back som er bygget i Birmingham i 1800 tallet for at få plads til arbejdere der hjalp byen til at blive et industrielt knudepunkt. Størstedelen af husene er i dag revet ned, men disse National Trust ejede bosteder er blevet bevaret og restaureret. Tag en rundtur i husene fra 1850erne, 1870erne og 1930erne, inden du kigger indenfor i en skrædderbutik fra 70erne. For dem som vil overnatte kan man booke tre af husene til at sove i. Gå ikke glip af Candies, en slikbutik af 1950erne.

Sarehole Mill

Sarehole Mill, ca. 25 minutters togtur fra Birmingham er fyldt med historie. Vandmøllen er 250 år gammel og stadig i brug. Den har til og med referencer til Hollywoods storfilm! Forfatteren JRR Tolkien boede en gang med udsigt over møllen og den blev inspiration til møllen is hans fiktive by Hobbiton i Ringenes Herre. I møllen er der regelmæssige arrangementer fra bogmøder til håndværksdage og en midgård-festival. 

Coffin Works
Coffin Works er en af Birminghams seneste kulturelle triumfer. I en gammel fabrik på Fleet Street i Jewellery Quarter, udforsker den berettelsen om selskabet Newman Brothers som en gang producerede nogle af verdens fineste kiste-detaljer. Tag en tur med en udklædt guide og udforsk fabrikslivet som det var dengang.

Birmingham Royal Ballet

Birmingham Royal Ballet er et af de tre store balletkapeller i Storbritannien. Det blev grundlagt i London på Sadlers Wells Theatre, inden de flyttede til Birmingham i 1990. Her kan du se magiske forestillinger som Tornerose, Romeo & Julie samt Nøddeknækkeren.

Electric

Birmingham har et stærkt forhold til film. Og den trendige Electric på Station Street er Storbritanniens ældste biograf der stadig er i brug. Biografen åbnede i 1909 og efter flere inkarnationer og en fuldstændig renovering i 1930ernes Art Deco stil, er den nu tilbage i fuld funktion. Her kan du se en blanding af både nye, klassiske og uafhængige film i store sofaer med service. Biografen har endda sin egen øl, en ale der hedder The Electric, skabt af det lokal bryggeri Two Towers Brewery. Biografen spiller også en stor rolle i Birminghams årlige Flatpack Film Festival, hver april

Topic tags

Location tags