48 Timer i... Manchester

Manchester er en ledestjerne i nord der altid er værd at besøge. Kombinationen af rig industriel arv, lystigt kulturliv og massere af fodbold i verdensklasse.

Byen har en masse kvarterer kaldte “quarters” med hver sit unikke tilbud. Northern Quarter er kendt for sit alternative udseende og er hjemsted til mange hyggelige butikker, caféer, barer og kultursteder, mens Medieval Quarter huser byens 600 år gamle katedral.

The Quays (Kajene) er en kort sporvognstur fra bymidten og er hjemsted for kulturelle højdepunkter som Imperial War Museum og The Lowry kunst-centret, samt MediaCityUK hvor TV shows hvor blandt andet den populære britiske sæbeopera Coronation Street er optaget.

 

Tid til at checke ind:

Kæden Motel One fra Tyskland, kendt for sine budgethoteller med designflair åbnede sin første overnatning i Manchester I sommeren 2015. Dens signatur ”One Longue” der fungerer som både opholdsrum, bar og morgenmadsområde er inspireret af byens musikscene

Fodboldfans kan drikke, spise og sove omringet af boldspillet på Hotel Football. Dette firestjernet hotel har udsigt til Old Trafford, hjemsted for fodboldklubben Manchester United. Der er blandt andet en café med fodboldtema og på taget er der en fodboldbane til 5mod5 med tag.

Hvis du vil have en smule luksus så er King Street Townhouse placeret i en gammel bank med 40 værelser og suiter noget for dig. Der er også en spa med udsigt over klokketårnet og spirene på Manchesters rådhus.

cmis_sync_59818e2386fa5

FØRSTE DAG

 

10:00 Bliv forelsket med kunst

Takket være en renovering er kunstgalleriet Whitworth Gallery nu udvidet og endnu større end før, som en del af det største campus i Storbritannien. Samlingen inkluderer historisk kunst fra blandt andet William Blake og Rossetti, samt moderne kunst og skulpturer. Dertil kommer en internationalt anerkendt kollektion af tekstiler, med mere end 20.000 stykker, nogle mere end 2000 år gamle.

 

 

13:00 Forkæl dig selv med en gourmet frokost

På trods af en ydmyg begyndelse i det nordøstlige England blev Aiden Byrner chefkok allerede som 22 årig og har arbejdet på mange Michelin restauranter i London. Da han ville flytte tættere på hjemegnen åbnede han Manchester House i 2013. Restauranten har siden vundet mange priser og fans.

 

14:00 Find noget nordisk stil, kunst og kultur

Hvis det er byens bedste shopping du går efter, så er det Northern Quarter du skal til. Dette engang hårde område af bymidten er nu kendte for sine hippe butikker, caféer, barer og kreative områder der tilbyder alternativer til de store kæder som findes i byens storcentre som Arndale og Trafford Centre. Tag for eksempel i non-profit stedet Manchester Craft & Design Centre der er hjemsted for mange designere der sælger deres håndlavede arbejde direkte til dig. Der er også en café på stedet med hjemmelavet mad. Fig + Sparrow er en kunstnerisk livsstilsbutik og kaffebar hvor meget af kunsten til salg er lokal fra området Islington Mill, en anden af byens kreative centre. Andre anbefalinger kan være herretøjsbutikken Oi Polloi, chokolade paradiset Bon Bon, og øl specialisten Beermoth.

 

15:30 Tag en international kaffepause

Mens du er i Northern Quarter, så husk at hoppe ind og nyde en omgang ristet kaffe eller løsblads te på de mange hippe og kunstneriske steder. En af anbefalingerne er Federal Café & Bar, en australsk inspireret kaffebutik der forsøger at bringe sydlandsk café kultur til norden.

 

cmis_sync_598186844b579

16:00 Lær mere om Manchester gennem sine biblioteker

Manchester har mange imponerende biblioteker der er et besøg værd. Både på grund af deres imponerende arkitektur, men også den massive mængde af bøger både nutidige og historiske de besidder. Manchester Central Library er en storslået kuppelformet rotunde med et design som Pantheon i rom. John Rylands Library er en del af University of Manchester og er et pejlemærke I byen med sit store røde murstensydre og sit smukke inde der blandt andet også gemmer på tekster fra middelalderen samt en Gutenberg Bibel! Dets læsesal er en 2 etagers katedral for litteraturen.

 

19:30 Cocktails og mad for en hver smag

Med sit storslåede interiør er Hawksmoor Manchester en traditionel britisk restaurant der har både gode bøffer og lækre cocktails. Et hipt alternativ i Northern Quarter er Common, som er delvist bar/restaurant og delvist galleri så du kan få mætett både øjnene og maven på samme tid.

 

21:00 Træd ind i Manchesters musikscene

Byens musikscene har skabt mange kunstnere der også er kendt international. En af byens bedst etablerede spillesteder Band on the Wall, har været vidne til alle mulige genrer fra jazz til punk. Kendte lokale bands som Buzzcocks, the Fall og Joy Division har spillet på denne scene. Det er også et sted at finde nyt talent. Mick Hucknall optrådte her før Simply Red, mens en helt ukendt Björk var korpige i 1982. Stedet køres nu som non-profit og velgørende organisation hvor pengene går til skole og uddannelse.

cmis_sync_59818685530aa

ANDEN DAG

 

10:00 Tag en selvguidet tur, med en gratis app

Download den officielle Manchester Walking Tours app og tag høretelefonerne på så du kan gå rundt i byen og blive klogere. Hold øje udkig efter Castlefield Basin, Molly House i Manchesters berømte ”gay village”, Museum of Science and Industry samt HOME, Manchesters nye hjemsted for moderne kunst, teater og film.

 

12:00 Ud af midtbyen til store oplevelser

Tag ud af centrum og se hvad “Greater Manchester” har at tilbyde. Bare 15 minutter vest for bymidten med sporvogn er Salford Quays. Denne fornyede kajplads er hjemsted for kulturelle milepæle som The Imperial War Museum North, en storslået moderne bygning, samt kunstkomplekset The Lowry, begge med gratis adgang. En anden del af fornyelsen kom gennem MediaCityUK, hjemsted for store BBC og ITV produkter som BBCs morgenprogram Breakfast, realityprogrammet Dragons Den (kendt som Løvens Hule på DR) og den legendariske sæbeopera Coronation Street.

 

Eller… Fodboldfans vil måske besøge et andet mesterværk i nærheden. Old Trafford, hjemmebane for en af Storbritanniens mest elskede og succesfulde fodboldhold, Manchester United. Fans kan gå bag scenen på en stadion tur der inkluderer et spritnyt interaktivt museum og tage billeder ved det store, fyldte, pokalskab.

cmis_sync_59818686321c4

13.30 Spis en stor frokost

Der er adskillige spisesteder i området uanset om du har brug for et hurtigt måltid eller skal fyldes op. Nyd moderne Britisk mad og dramatisk udsigt over kajen på Pier Eight, The Lowry’s egen stilistiske restaurant og bar.

Eller… Giv sulten det røde kort med frokost på Café Football. Denne restaurant med fodboldtema er en del af det firestjernede Hotel Football der har udsigt til Old Trafford. Maden er som den skal være til fodbold med blandt andet en traditionel pie.

 

15:00 Tid til at komme bryde ud?

Tag tilbage ind I byen og spil Breakout, Manchesters levende udflugtsforsøg. Et hold af to til fem personer har 60 minutter til at slippe ud af et låst rum ved at finde ledetråde og løse gåder. Manchester har to Breakout centre der tilbyder forskellige teamer, fra en berømt detektivs kontor til en misilbase eller en saloon i det vilde vesten.

 

16:15 Tab ikke hovedet til et skørt teselskab

Richmond Tea Rooms tager dig en tur ned af kaninhullet med sit Alice i Eventyrland tema hvor upassende porcelæn og mærkværdige kager er bare starten på galskaben. Du kan også få udvidet den klassiske afternoon tea med et royalt twist for sandwiches og ekstra kage, ja endda champagne hvis det går helt af sig. Kommer du tidligt på dagen. kan du også redde dig morgenmaden

 

18:30 Nyd lokal øl på en historiske pub

Byen har mange pubber med egen øl. Marble Arch er dog noget for sig som flagskib for bryggeriet Marble Brewery. Øl som Earl Grey IPA og Ginger Marble (nomineret til bedste vegetarianske pint) er bare nogle af valgenene. Samtidig er der også god klassisk britisk pubmad!

 

Hvordan du kommer hertil: Manchester er i det nordvestlige England. Både EasyJet og SAS flyver til byen fra Københavns Lufthavn, ellers tager det 2 timer og 15 minutter med tog fra London.

Topic tags

Location tags