48 Timer i Liverpool

Det er et stort år for Liverpool i det nordvestlige England, hjemsted for the Beatles o gen by hvor music, sport og kulturfans vil føle sig godt til rette.

Liverpool FC, en af byens 2 Premier League fodboldhold, fejrer dets 125 års fødselsdag i 2017, mens Beatles ikoniske album Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band fylder 50.

Men uanset hvornår du besøger, har Liverpool meget at tilbyde. Siden titlen som ”Europæisk Kulturhovedstad” i 2008 har byen set en genfødsel i kunst og kultur i det seneste årti. Det er hjemsted for en række imponerende museer hvor man kan udforske byens 800 år gamle historie, mens kunstscenen har fødderne solidt plantet i det moderne liv, fra den nypolerede Albert Dock, til Tate Liverpool og det hotte FACT media arts centre.

Liverpool er en by fuld af liv med mange restauranter og butikker, vi giver dig vores bud på 48 timer du sent glemmer.

 

Tid til indcheckning:

2 Blackburne Terrace er kunstnerisk og diskret i byens Georgian Quarter og tilbyder et roligt miljø af raffineret stilhed. Beliggenheden er i top tæt på Everyman Theatre og Royal Philharmonic concert hall indenfor gåafstand. Forvent en velkomst med gin og makroner på dette chic guesthouse.

Hvis det skal være overnatning uden frås tæt på seværdighederne er det Ibis Styles du skal gå efter. Den funky reception, de energiske farverige barer og fællesområder gør det perfekt til et ungt og socialt anlagt publikum.

Skal det være på et budget, så er International Inn et oplagt valg da det ligger i hjertet af bymidten. Det tidligere varehus i Victoriansk stil har en række lejligheder, fællesværelser og privatværelser så der er alle muligheder på dette hostel.

 

FØRSTE DAG

09:00 START MED BYENS BEDSTE KAFFE

Start din dag med morgenmad på The Cow & Co Cafe på Cleveland Square. En lille oase mellem floden og de travle gader Ropewalks og L1 serverer denne café nogle fantastisk vafler, og byens (måske) bedste kaffe.

11:00 OPLEV KUNST I VERDENSKLASSE PÅ DEN BERØMTE ALBERT DOCK

Efter morgenmaden er det tid til at blive kulturel på den berømte Albert Dock; det pulserende hjerte ved Liverpools historiske havnefront. Hop omkring i komplekset af restauranter, barer og butikker inden du tager i Tate Liverpool kunstgalleriet. Det renoverede varehus har værker fra nogle af de største navne i moderne kunst. Fotografi-fans skal hoppe over til Openeye Gallery på det nærtliggende Mann Island mens de er igang.

 

13:00 MARTIM HISTORIEUNDERVISNING OVER FROKOSTEN

Der er rigeligt med valgmuligheder omkring Albert Dock. Vi foreslår Maritime Dining Rooms på the Maritime Museum. Her får du mulighed for at gå rundt og lære lidt om Liverpools vigtige maritime historie inden du spiser, hvis du har mod på mere er International Slavery Museum også lige rundt om hjørnet.

 

16:00 OPDAG LIVERPOOLS KULTURARV

Et ideelt sted at se hvordan Liverpool blev skabt og formet er på bymuseet Museum of Liverpool. Pejlemærket på Mann Island fortæller historien om byen du ser foran dig, fra begyndelsen som landsby på bredden af Lyver Pool. Udstillingerne har blandt andet et damplokomotiv og scenen fra St Peter’s Church Hall i Woolton, hvor John Lennon og Paul McCartney mødtes for første gang som teenagere.

cmis_sync_58542ae121c97

19:00 MIDDAG I HIMLEN

Hvad med middag 90 meter over havet? På 34. etage af West Tower ligger Panoramic 34 der er en af Storbritanniens højest beliggende restauranter der udover god mad også har panoramavinduer rundt i hele restauranten!

 

21:00 TAG EN DRINK HVOR THE BEATLES OGSÅ GJORDE!

Ingen tur til Liverpool er komplet uden et besøg til fødestedet for The Beatles musik. Den berømte Cavern Club byder på mad, drikke, live musik hver nat hele ugen rundt, samt selvfølgelig en masse minder på væggene. Det er stadigvæk stedet for Liverpools levende musikscene. Er du mere til klassisk musik, så hop over og lyt til Storbritanniens ældste fungerende symfoniorkester på Liverpool Philharmonic Hall.

 

ANDEN DAG

10:00 BESØG ET IKONISK PEJLEMÆRKE

Efter morgenmaden kan du starte dagen ved The Royal Liver Building, en af Englands mest ikoniske pejlemærker. Der er mange myter omkring skulpturerne af ”liver” fuglene. Nogle mener det er par, han og hun, hvor hunnen kigger ud over havet og beskytter sømænd på vej hjem. Du kan få et ”liver” fugleperspektiv ved at tage en tur på det 60 meter høje Echo Wheel ved Liverpools King’s Dock.

11:00 OPLEV KUNST I FULD STØRRELSE PÅ KYSTEN

Du kan fange et Mersey Link tog til Crosby Bech hvor skulpturen Anthony Gormley har sat sin tankevækkende installation ”Another Place” af 100 støbejerns figurer i fuld størrelse op ved kysten. Stranden giver også et andet syn på Liverpools vandkant der hvor kysten buer ud af.  

 

13:00 TID TIL EN TRENDY FROKOST

Tag en frokost på en af de mange steder hippe spisesteder i byens Georgian Quarter. For eksempel på The Art School eller London Carriage Works. Derefter kan du gå rundt på torvene og få noget historie ind i kroppen på egen hånd i bygninger som Blackburne House og Paul McCartney’s ‘Fame School’. Bold Street/Seel Street er fyldt med gallerier der er værd at besøge med højdepunktet FACT media arts centre.

16:00 TAB KÆBEN PÅ LIVERPOOL’S CATHEDRAL

Liverpool har to katedraler med utrolige arkitektur. The Liverpool Cathedral er omringet af store gvinduer og har et roligt, stilrent interiør der passer perfekt til et stille øjeblik. Liverpool Metropolitan Cathedral derimod er storslået og dramatisk i bade skala og design. Det majestætiske ineriør har moderne kunst og verdens største farvede gladruder. Husk at kigge efter begivenheder før du besøger, da der ofte er koncerter og ture du kan tilslutte dig.

 

18:00 GLEM IKKE SOUVENIR!

Før du tager fasted, så kan du lige nå en hurtig shoppetur (så du ikke behøver at bære poserne rundt hele dagen) på Liverpool One, byens hippe mega-storcenter.

 

Kom hertil: Liverpool er en by i det nordvestlige England. Der går direkte fly fra Københavns lufthavn til John Lennon International Airport, samt også fly til Manchester International Airport i nabobyen Manchester. Du kan også komme hertil med tog fra London på 2 timer og 15 minutter.

Topic tags

Location tags